BAU Kıbrıs bünyesinde Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu

• Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi bünyesinde Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.

Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Emete Gözügüzelli konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Merkezin amacının, deniz hukuku ve siyaseti, enerji güvenliği, enerji ve politikaları, uluslararası hukuk alanlarında bilimsel araştırmalar yapmak olduğunu, bu alanlarda uzman personel yetiştirilmesini sağlayarak, Türk deniz hukukunun ve siyasetinin gelişmesine katkıda bulunulmasını sağlayacaklarını, ayrıca çalışmaları ile hedeflerinin hem KKTC, hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin meşru haklarının korunması ve desteklenmesine katkı koymak olduğunu bildirdi.

Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi, Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde düzenlenecek bilimsel etkinliklerin ve yurtdışındaki kuruluşlarla yapılacak ortak çalışmaların, deniz hukuku ve siyaseti alanlarında farkındalık yaratacağını sözlerine ekleyen Gözügüzelli, enerji politikaları ve güvenliği konusunun da eklenmesi ile bilimsel çalışmaların teşvik edileceğinin altını çizdi.

Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi, Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAU-DEHUKAM) ile Türkiye Enerji Stratejileri ve Politikaları Araştırma Merkezi (TESPAM) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokole DAU-DEHUKAM Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emete Gözügüzelli, TESPAM adına ise Başkan Oğuzhan Akyener imza koydular.

Protokolün imzalanmasının ardından, Başkanlar tarafından yapılan açıklamalarda protokolün, karşılıklı bilgi paylaşımı, ortak seminer, çalıştay, kongre vb. aktiviteler düzenleme, bilimsel yayınlar yapma yanında, enerji ve deniz hukuku alanında uzmanlık eğitim sertifika programları düzenlenmesine ve ortak projelerin gerçekleştirmesine olanak sağlayacağı vurgulandı. Aynı zamanda, ülkemizin ihtiyaç duyduğu enerji politikaları uzmanlarının yetiştirebileceği de belirtildi.