Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi Dekanı, Türkiye Cumhuriyeti, Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyeliğine atandı.

Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi Akdeniz Güvenliği Merkezi,(CEMES) Başkanı  ve Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Dekanı Prof. Dr. Nurşin Ateşoğlu Güney, Türkiye Cumhuriyeti, Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyeliği’ne atandı.

Prof. Dr. Nurşin Ateşoğlu Güney Kimdir?

1960 doğumlu Prof. Nurşin Ateşoğlu Profesör kimliğinin yanı sıra, akademisyen ve siyaset bilimcidir.

1979 senesinde Amerika, New YorkEyalet Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Bölümünü tamamlamış, ardından Yüksek Lisans yapmıştır.

1992’de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler bölümünde Doktora yapmıştır.

1983 ve 1992 seneleri arasında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmış, 1992 ile 1995 arasında ise öğretim görevlisi olarak çalışmalarını sürdürmüştür.

Daha sonra Yrd. Doç, Doçent ve Profesör ünvanlarını alan Nurşin Ateşoğlu, 1 sene Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Merkezi başkan yardımcılığı, Bölüm başkan yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuştur.

Son dönemlerde televizyon ekranlarında bir çok canlı yayın tartışma programlarında konuşmacı olarak ekran severlerin karşısına çıkmaktadır.

En son Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi dekanlığı görevini sürdüren, Nurşin Güney ayrıca Bilge Adamlar Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde güvenlik ve nükleer enerji uzmanı olarak çalışmaktadır.

Orta Doğu, Amerika dış politikası, güvenlik çalışmaları, silahların kontrolü ve silahsızlanma, NATO ve Avrupa Birliği üzerine bir çok kitap, bilimsel makale ve analize imzasını atmıştır.