BAU Kıbrıs’a Hoş geldiniz

20 Yıllık Tecrübe

Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi (BAU Kıbrıs Üniversitesi), BAU Global Eğitim Ağının bir  üyesi olarak kuruldu. BAU Global Eğitim Ağı, üç kıtada (Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya) bulunan yükseköğretim kurumlarını ve dil okullarını kapsamaktadır.

Amacı, öğrencilerin farklı kıtalarda ve ülkelerde eşit düzeye sahip akademik yöntem ve olanaklardan yararlanmaları, uluslararası bir vizyon sahibi olmaları için farklı kampüslerde eğitim alma olanağı sağlamaktır

BAU Global

BAU Global Eğitim Ağı kapsamında sanat, mimarlık, sosyal bilimler, fizik bilimleri, sağlık bilimleri ve hukuk gibi çeşitli alanlarda yüzlerce lisans, lisansüstü ve doktora programları bulunmaktadır. Öğrenciler başka bir kampüste bir dönem, bir veya iki yıl geçirebilir ve hatta çift diploma fırsatlarından yararlanabilirler.

Eğitim ağındaki üniversiteler arasında idari personel ve akademik personel değişimi mümkündür. Müfredatlar arasında denklik kurulabilir. Ayrıca, BAU’nun eğitim merkezlerinde öğrenciler için özel olarak tasarlanmış kısa süreli (birkaç hafta veya bir dönemlik) kurslar ve programlar düzenlenmektedir.

BAU Global Eğitim Ağındaki tüm üniversitelerin eğitim dili İngilizce’dir. Bu nedenle, standart İngilizce yeterlik sınavı ile değerlendirmede İngilizce seviyelerini yetersiz bulan öğrencilere en iyi şekilde İngilizce dil eğitimini sunmak için, üniversitelerin bünyesinde İngilizce hazırlık okulları bulunmaktadır. Ayrıca, bu öğrencilerin İngilizce seviyelerini geliştirmeye yönelik olarak, BAU Global Eğitim Ağı Toronto ve Washington DC’de bulunan iki farklı dil okulunda İngilizce hazırlık programı sunmakta ve öğrencilere Amerika Birleşik Devletleri veya Kanada’da İngilizce Hazırlık Programı okuma şansı vermektedir.

Üniversiteler

BAU Global Eğitim Ağı aşağıdaki eğitim kurumlarını içerir:

Türkiye

Bahçeşehir Üniversitesi